tiistai 26. huhtikuuta 2016

Iltameikki - Älä tee näin eli 3 tyypillistä virhettä!

On monia syitä miksi halusin mennä opiskelemaan meikkaajaksi, mutta yksi simppeli syy oli se, että toivoin saavani vinkkejä oman meikkiini. Lukuisia kertoja käydessäni yöelämässä olen ihmetellyt samaa asiaa - vaikka meikkasin kuinka pitkään, tuntui kuin silmät, ja oikeastaan  koko meikki, katoaisi ilmaan sillä hetkellä kun saavuin baariin ja kurkkasin vessan peiliin... Saman ilmiön ovat huomanneet myös jotkut ystäväni ja ajattelin nyt kertoa pari simppeliä kikkaa, joita en oikeastaan koskaan tullut ajatelleeksi!

(Kuvituksena pari Instassakin nähtyä smoky-kuvaa. Sain eilen uusia glittereitä, niin pakkohan niitä oli päästä testaamaan....;) Tällainen meikki voi näyttää hieman rajulta arkena, mutta uskokaa pois, pimeässä se ei ois yhtään liikaa!)

Suurin ero päivä- ja iltameikin välillä on valaistus, sillä valo, valon määrä ja sävy vaikuttavat väreihin ja siihen, mitä ja miten me nähdään. Tästä syystä kaikki alla olevat vinkit liittyvät tuotteisiin ja värien käyttöön. Huom! Vaikka et olisikaan kova käymään baareissa, sama ilmiö tapahtuu myös kynttiläillallisella ja teatterissa, joten pidemmittä puheitta...


1. Mulla on ihana Urban Decayn 6 värin Naked-paketti, mitä muuta sitä voisi ihminen tarvita?

Ongelma: Niin mullakin oli. Ja sitä ennen yhtä ihana paletti Bobbi Brownilta. Äärimmäisen hyviä luomivärejä, sopivasti mattaa ja helmiäistä, helppo sutia kiireisenäkin aamuna ja kestävät hyvin. Varsinkin kun arki alkoi tarkoittaa mun kohdalla yhtä kuin työ ja töissä mm. siniset luomivärit oli aikalailla nounou, totesin, että pärjään yhdellä hyvällä paletilla päivät ja tarvittaessa illat, sen sijaan, että jemmaileen just in case creisejä värejä. Siinä oli virhe numero yksi. Miksi?

Syy: Keinovalaistus häivyttää meikkiä, mutta myös muuttaa värejä. Ihanat, arkeen sopivat beiget ja ruskeat luomivärit katoavat iltavalaistuksessa ja näyttävät helposti tunkkaisilta.

Ratkaisu: Älä kikkaile kaunista silmämeikkiä kolmella ruskealla sävyllä. Tee mielummin pelkistetty meikki eli selkeät rajaukset, ripset ja valitse väreiksi sinisellä taitetut sävyt. Jo pienikin lisäys mustaa, harmaata, sinistä tai liilaa tekee ihmeitä!

___________

2. Aurinkopuuteria voi sutia päivällä ja illalla. Se antaa ihanaa auringon hehkua iholle ja sillä saa kivasti voimakkaatkin varjostukset tehtyä tarpeen tullen. 

Ongelma: Harva omistaa erillistä varjostusvaria ja miksi omistaakaan? Aurinkopuuteri tosiaan toimii mullakin kesät talvet oikein hyvin. Jostain syystä varjostukset ei kuitenkaan näy iltavalaistuksessa. Miksi?

Syy: Jälleen kerran - keinovalaistus häivyttää meikkiä, mutta myös muuttaa värejä. Lämpimän ruskealle aurinkopuuterille käy ihan samoin kuin ruskeille luomiväreillekin.

Ratkaisu: Älä ratkaise ongelmaa ottamalla aurinkopuuterin mukaan iltalaukkuun. Pimeässä paksukaan aurinkopuuterikerros ei tuo haluttua lopputulosta ja pahimmillaan saa ihon näyttämään likaiselta. Siinä myös yksi syy, miksi jotkut naiset näyttävät ylimeikatuilta tai punaisilta pikkutunneilla Eerikin Pippurissa! ;) Hanki mielummin erillinen varjostuksiin tarkoitettu ja kylmään taittava tuote.

____________

3. Löysin täydellisen korallisen poskipunan Narsilta. Sehän on väri, joka sopii lähes jokaiselle ihon sävylle ja kaikenikäisille! 

Ongelma: Poskipuna ei näy baarissa. Taidan ottaa senkin mukaan ja sutia tarvittaessa lisää illan aikana. Öööö, ei ehkä kuitenkaan.... Miksi?

Syy: Lue kaksi edellistä kohtaa. Päivällä luonnolliselta näyttävät ja useimmille sopivat ruskeat, persikkaiset ja oranssiin taittavat sävyt eivät näy iltavalaistuksessa.

Ratkaisu: Valitse puhtaammaat punaiseen ja pinkkiin taittavat, kylmät sävyt. Lisäksi poskipunaa voi sutia enemmän kuin arkimeikissä.


Ja loppuun vielä... Jos sinulla on mahdollisuus meikata keinovalossa luonnonvalon sijaan, niin tee se. Päivämeikissä hyödynnä puolestaan luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Jos joudut suoraan töistä pikkujouluihin tai aftereille, niin mieti, millä parilla helpolla tuotteella saisit lisää syvyyttä meikkiisi? Kenties jokin silmille tarkoitettu monitoimituote kuten kynä tai voidemainen luomiväri/rajaus... Ja mahdollisesti toinen monitoimituote, joka sopii huulille ja poskipunaksi. Pointti on siis se, että koko meikkipussia ei tarvitse eikä kannata roudata mukana, sillä jos värit ja sävyt on vääriä, niin kannat settia ihan turhaan mukanasi! :)

Luuletteko, että näistä vinkeistä oli teille apua? :)

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! En ole tullut ajatelleeksikaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Joo, kun noi kuulee niin kuulostaa ihan loogiselta, mut kuten sanottu tein kuitenkin noi kaikki "virheet" ennen itsekin. Tänään olin yhtissä kuvauksissa ja hyödynsin kuvausmeikkivinkkejä, jännä nähdä millainen lopputulos tulee... ;)

   Poista
 2. Hyvä postaus ja upea sinä! :) noinhan se menee, meillä myös kosmetologikoulussa meikkikurssilla opeteltiin noita samoja juttuja.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli hyödyllinen postaus :D! Oon meikannut aina iltameikkiinkin ajatelellen et mulle sopii vain lämpimät sävyt... :) Kiva oppia uutta. Kiitos näistä kosmettiikkapostauksusta, näitä on ilo lukea :)!

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...